Заради високите цени на тока – жителите на столичния квартал

...
Заради високите цени на тока – жителите на столичния квартал
Коментари Харесай

Ромите от Хр. Ботев се вдигнаха срещу тока: Сметките са огромни! СНИМКИ

Заради високите цени на тока – жителите на столичния квартал " Христо Ботев " излязоха на митинг. По техните думи сметките им са скочили с към 200 лв. за последните няколко месеца, а последната те даже няма да могат да платят.

Сметката за ток на четиричленното семейство на Пламен Янков е 520 лв. за последния месец. Казва, че няма да може да я заплати.

" Имам един бойлер, една печка и една духалка, на това се отопляваме. Плащахме си до предишния месец. Този месец няма да мога. На половината квартал ще им спрат тока в този момент. И се оплакват за чист въздух. Ще горят и гуми, и всичко, с цел да са на топло хората ", споделя той пред Bulgaria ON AIR.

В сходна обстановка е и Боян Гавраилов: " От 60 лв. скочи до 200 и нагоре. 20 квадрата, като сме двама души. Правим спестовност, през нощта се изключва печка ".

" Сметките са много високи за един магазин от 24 квадрата – 298 лв.. Лишаваме се от доста неща. Лишаваме си децата от най-важното - от храната. Ако не го платим, няма и какво да работим. Издържам 6-членно семейство с този магазин ", акцентира той.

Жителите на квартал " Христо Ботев " желаят среща с представители на енергодружеството с изключение на за високите цени на тока, по този начин и за достъп до електрическите им табла, които преди години бяха вдигнати високо по стълбове, с цел да се ограничи кражбата на ток.

Снимки: Bulgaria ON AIR

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР