Заради увеличаващите се пориви на вятъра обхватът на частичното бедствено

...
Заради увеличаващите се пориви на вятъра обхватът на частичното бедствено
Коментари Харесай

Заради усилващия се вятър разширяват обхвата на бедственото положение във Враца

Заради увеличаващите се пориви напразно обсегът на частичното бедствено състояние, оповестено във Враца, е уголемен, оповестиха от Община Враца. Вече са включени и обитаемоте места към града, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ураганният вятър е нанесъл съществени вреди в квартал „ Кулата “, където електрозахранването е прекратено и са компрометирани покриви на къщи. В село Лиляче естествената буря е увредила стълбове на уличното осветяване, има изкоренени дървета и развалени покривни структури. Във Власатица е опустошен покривът на пенсионерския клуб.

На моменти поривите напразно са със скорост над 140 км/ч. Няма съществено потърпевши жители, хвърчащи камъни са счупили стъкла на електробус през вчерашния ден и това е предизвикало леки пострадвания на част от намиращите се в транспортното средство хора, споделиха за Българска телеграфна агенция от Община Враца.

От сутринта в разчистването на вреди бяха включени и 30 военни от врачанското отделение 54 990. Освен тях, екипи на БКС Враца и Пожарна сигурност предпочитано отстраняват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни структури, керемиди и предмети, които заплашват живота и здравето на преминаващите. Нарушена е целостта на компактната мрежа на тролейбусния превоз, само че отстраняването на тази вреда ще стартира след стихването напразно. 

Освен посредством обществените мрежи жителите могат да подават сигнали и на денонощния телефон 0885 118 857.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР