Заради усложнената COVID обстановка и непрекъснато увеличаващият се брой заразени

...
Заради усложнената COVID обстановка и непрекъснато увеличаващият се брой заразени
Коментари Харесай

Обсъждат затягане на ковид мерките в редица области у нас

Заради усложнената Коронавирус конюнктура и непрестанно увеличаващият се брой инфектирани у нас здравните управляващи разискват стягане на ограниченията, това заяви пред медиите основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Те са в непрекъсната връзка с лечебните заведения и районните здравни инспекции.

Поради динамичната обстановка в някои райони на страната и по-точно: Благоевград, Бургас, София, София-област, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, където заболеваемостта е най-висока, се разисква въвеждането на нови и по-строги ограничения. Доц. Кунчев изясни, че заболеваемостта в другите области се разграничава не в проценти, а в пъти.

" Ако приказваме съответно за София, Столичната районна здравна ревизия предлага ограничение на 50 % на потенциала (и като работна повърхност, и като лица, заети в обектите) на заведения за хранене и забавление. Второто е ограничение на работното време до 22:00 ч. и цялостно съблюдаване на достъпа със зелен документ на всички тези места ", изясни Кунчев.

Относно ограниченията в системата на образованието, съгласно здравните управляващи в изброените горе области би трябвало да се вкара и ротационен принцип на образование на учениците след 4. клас.

" Ще предложим от понеделник учениците от 1. до 4. клас, както от 7., 10. и 12. клас да останат на присъствена форма на образование. Останалите 5., 6., 8., 9 и 11. клас - да преминат в електронна среда все още до настъпване на междусрочната почивка. Ако обстановката се усложни, това решение може да се вземе и за цялата страна ”, сподели още здравният контрольор.

Предстои решението за всички тези ограничения на национално равнище да бъде взето дефинитивно в петък (21 януари).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР