Заради уникалното си представяне в юбилейното, 20-то издание на фестивала

...
Заради уникалното си представяне в юбилейното, 20-то издание на фестивала
Коментари Харесай

Нестихващи емоции на фестивала Симитлия-древната земя на кукерите! Кукерската група на Трети квартал в Благоевград грабна специалната награда на кмета на Симитли Апостол Апостолов

Заради неповторимото си показване в юбилейното, 20-то издание на фестивала " Симитлия-древната земя на кукерите ", кукерската група на Трети квартал в Благоевград, ръководена от предприемача Илия Дамянов, сграбчи специфичната премия на кмета на Симитли Апостол Апостолов.

Сред десетки групи и хиляди участници, благоевградчани съумяха да впечатлят журито и многочислената публикас положителната си организация, неповторими маски и сърцато дефилеи справедливо получиха признанието на кмета Апостолов.

Наградата бе призната с доста страсти от страна на участниците, а ръководителят й Илия Дамянов съвсем се разплака от неспокойствие, определяйки я като огромна чест за групата.

С трептящ глас Дамянов благодари на кмета за високата оценка и съобщи, че тази премия за него и групата, е най-престижното отличие, което ги изпълва с горделивост и ги окуражи следващата година да бъдат още по-добри. Кметът Апостолов, който в първия ден на фестивала облече национална носия и развя гордо българското знаме, сподели за следващ път, че община Симитли е ревнив страж на българщината и българските обичаи.

Фестивалът добива все по-голяма известност, привличайки кукери и запалени почитатели на кукерството от цялата страна. Два дни всички пътища водеха към Симитли, два дни несдържани страсти белязаха известния фестивал " Симитлия- античната земя на кукерите ".

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР