Заради уебсайта за настаняване Booking.com много хотели и други партньори

...
Заради уебсайта за настаняване Booking.com много хотели и други партньори
Коментари Харесай

Платформата Booking дължи пари на хотелиери от цял свят

Заради уеб страницата за настаняване Booking.com доста хотели и други сътрудници по целия свят остават без хиляди долари в продължение на месеци. Платформата изяснява неплащането на дължимите суми с „ механически проблем “.

Казусът е необятно публикуван в Тайланд, Индонезия и Европа, а хотелиерите изливат разочарованието си във Фейсбук групи, споделя английският вестник Guardian.

Носят се разнообразни клюки за повода зад неналичието на възнаграждение от страна на Booking.com.

Обикновено, в случай че клиент направи резервация за хотел през уеб страницата и избере да заплати авансово, Booking.com приема заплащането и го предава на хотелския оператор като удържа комисионна.

Партньорите на платформата оповестяват за проблеми с приемането на заплащания от юли, а в някои случаи и от по-рано. Въпреки че Booking.com продължава да приема заплащания от клиенти, излиза наяве, че компанията не всеки път е прехвърляла дължимата сума на хотелските оператори и други лица, отдаващи пространства за престой.



През август Booking Group регистрира общи доходи от 5,5 милиарда $ и облага от 1,3 милиарда $ за второто тримесечие на 2023 година – това е с 27% и 51% повече от миналата година.

„ В резултат на удобната среда за търсене - както нощувките, по този начин и брутните резервации, изпревариха предходните ни упования “, сподели по това време основният изпълнителен шеф на компанията Глен Фогел.

Лорен Инфелд ръководи хостели в Ко Панган, Тайланд, където работи от 20 години. Booking.com стопира да трансферира заплащания към американския жител за един от въпросните хостели в средата на април.

„ Част от останалите беше забавена. След това всички заплащания стопираха. Така че шест месеца без заплащане. “, споделя той.

Инфелд наема постройката, която е дом на хотел " Loud: A Full Moon Beach Hotel ". След като дължимото от Booking.com престава да постъпва, той е заставен да заплаща наема си и други разноски от личния си джоб, до момента в който най-после не остава с 3 $ в сметката си.

Инфелд споделя, че дължи към 125 000 бата (3500 щатски долара), което съгласно него е доста за бизнес в Тайланд.

Той споделя, че от този момент парцелът е иззет от притежателите поради несполучливи заплащания на наема. Това го разорява, до момента в който се пробва да ръководи другия си бизнес.

Част от разочарованието на Инфелд идва от борбата изобщо да се свърже с някого в Booking.com и да приказва по отношение на казуса.

„ Няма метод да се свържете с тях. Онлайн написа, че би трябвало да говорите с финансовия или кредитния надзор. Нито един от тях няма телефонен номер или имейл адрес. "



Той споделя, че можете да се обадите на контактен център, който подава изчакващ билет за свързване с тези звена. Билетът обаче изтича на всеки четири дни, което изисква още едно телефонно позвъняване, с цел да се сдобиете с нов. Много хотелски оператори удостоверяват практиката.

Случващото се кара от ден на ден хора да пробват и други способи да осъществят контакт с компанията, в това число известия в LinkedIn, имейли към изпълнителния шеф на Booking Group и търсене на обособени финансови чиновници онлайн.

Емили Стенли, австралийка, ръководеща вила с две спални в Бали, съумява да получи заплащане от 11 000 австралийски $ предходната седмица. Сумата ѝ е дължима от март, а Стенли съумява да си я извоюва откакто наблюдава и се свързва със финансов чиновник на Booking.com във Фейсбук.

„ Усещам, че това е единствената причина (поради която се получи), тъй като пробвах всичко останало. Звънях, изпращах имейли и какво ли не, само че нищо. Беше просто смешно, че ден откакто той отговори, парите постъпиха в сметката ми. "

Стенли признава, че поради забавянето на сумите не е могла да заплаща наема на личния си дом и е била принудена да поеме спомагателна работа като здравна сестра при пътешестване, където настаняването е гратис.

„ Бяха извънредно сложни шест месеца. Много стресиращо, имаше доста сълзи. Опитвам се да бъда положителна, само че е в действителност мъчно да не се влияеш от тази отрицателна сила, тъй като хората просто те тъпчат "

Транфир Рат, който отдава вила в Дания, също е бил заставен да поеме спомагателна работа, с цел да покрие задълженията си. Той споделя, че електричеството му ще бъде спряно при започване на октомври, в случай че Booking.com не му изплати дължимите 10 000 евро.

„ Молим ви да ми изпратите дължимата сума във допустимо най-кратък период. Рискувам да изгубя целия си живот!!! “, написа Рат в един от мейлите си до Booking.com.

Сред засегнатите от случая са още туристически блогъри и уеб страници, на които се разгласяват рекламни банери, водещи към Booking.com.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР