Заради това, че Сърбия не задържа двамата обвиняеми по случая

...
Заради това, че Сърбия не задържа двамата обвиняеми по случая
Коментари Харесай

Гешев пише на Урсула фон дер Лайен заради “Нексо”

Заради това, че Сърбия не задържа двамата обвинени по случая “Нексо ”, основният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа, Европейския комитет по проблемите на престъпността, ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. Той ги уведомява за зародили компликации с приложението на Европейската спогодба за екстрадицията на български жители от Република Сърбия.

От държавното обивнение напомнят, че има досъдебно произвеждане за извънредно тежки трансгранични престъпни закононарушения, свързани с проведена незаконна група за  пране на пари, данъчни закононарушения и компютърни измами и породени вреди в разнообразни страни.

Групата е работила от началото на 2018 година до 12.01.2023 година на териториите на Република България, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Швейцарската конфедерация и Каймановите острови. До момента в хода на осъществените дейности по следствието са събрани доказателства, от които се открива, че са реализирани редица преводи за да бъде избегнат санкционният режим, натрапен във връзка с Руската федерация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР