Заради тежкия инцидент на 31-ия километър на АМ "Струма" в

...
Заради тежкия инцидент на 31-ия километър на АМ "Струма" в
Коментари Харесай

След катастрофата: АМ „Струма“ остава затворена през целия ден

Заради тежкия случай на 31-ия километър на Автомагистрала "Струма " в посока от София към Благоевград, при който рейс се възпламени и 46 души починаха, автомагистралата ще остане затворена през целия ден, най-малко в посока към Благоевград, заяви БГНЕС.

При злополуката сектор от 50 метра от мантинелата е раздран, сподели пред медиите кметът на Перник Станислав Владимиров . Той уточни, че секторът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа.

Настилката е била мокра, а на този сектор постоянно стават произшествия. Тази част от пътя е с тежка денивелация и единствено с палеативни ограничения това може да бъде преодоляно, сподели Владимиров.

Националната следствена работа поема случая със запаления рейс на автомагистрала "Струма "

Междувременно стана ясно, че по предписание на основния прокурор Иван Гешев, делото на тежкия пътен случай на Автомагистрала "Струма ", е предоставено на екип от следователи от Национална следствена работа. Това сподели за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева

На мястото е зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Вече са почнали дейности по следствието, прави се оглед на местопроизшествието.

На автомагистрала "Струма " малко след 2.00 ч. тази нощ, покрай село Боснек, рейс с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция към Република Северна Македония, самокатастрофира и се възпламени. Загинали са 46 души, измежду жертвите има деца. Седем души са в "Пирогов ", без заплаха за живота.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР