Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица

...
Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица
Коментари Харесай

Заради тежката метеорологична обстановк: Бедствено положение и затворени пътища

Заради тежката метеорологична конюнктура, бедствено състояние беше оповестено в редица обитаеми места в страната, а денят е неучебен за учениците от над 280 учебни заведения в тринадесет области.

Служителите на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията "  (ГДПБЗН)  са реагирали на 1076 сигнала за катастрофи през последното денонощие. За очистване на произшествията по отношение на усложнената метеорологична конюнктура са взели участие 191 екипа, евакуирани са 288 души, оповестиха от Министерство на вътрешните работи на уеб страницата си. Информацията е настояща към 06:00 ч. тази заран. Ликвидирани са 55 пожара и са осъществени 1007 избавителни действия и помощни интервенции.

Над 20 обитаеми места към момента са без ток, други нямат вода, денят е неучебен. Девет обитаеми места във варненска община Аксаково, са недостъпни, 13 села са без ток, както и част от град Аксаково. Всички села в община Провадия са без електрозахранване.

Бедствено е ситуацията в община Трявна, седем дни ще са в конюнктура на злополучие в област Добрич заради висок брой села без ток и вода и сложен достъп по пътищата.
В община Добричка учениците няма да са на учебно заведение през днешния ден.

Неучебен ден за над 280 учебни заведения в 13 области в страната

В Разградско зимната конюнктура остава усложнена. Затворени за придвижване са към момента всички пътища в региона. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Снощи снегорин, почистващ пътя към Търговище също е аварирал, само че към този момент е изтеглен от пътя. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини работят.

Населените места в седемте общини в региона без електричество са още доста. Екипите на електроразпределителното сдружение работят и поетапно отстраняват повредите.

Днес е неучебен ден за учебните заведения в седемте общини в региона. Заради оповестеното бедствено състояние там е допустимо да не се учи и във вторник, само че това ще се реши на засе

В община Силистра ситуацията е същата - бедствено състояние и неучебен ден, само че детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени, на всички места има обитаеми места без ток и вода.

В община Омуртаг е в действие бедствено състояние за 48 часа, учениците са в насилствена почивка.

В община Криводол е оповестено бедствено състояние до вторник. Частично бедствено състояние беше оповестено и в община Враца.

Понеделник е неучебен ден за учебните заведения, детските градини и яслите в общините Враца, Мездра, Криводол, Борован, Хайредин, Оряхово и Роман.

За спешен ремонт през днешния ден ще бъде спряна една от подстанциите във Враца и огромна част от града ще остане без ток сред 09.00 и 11.00 часа.

В седем от осемте общини в област Русе е неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини поради неналичието на ток.

В област Плевен към момента има обитаеми места без електрозахранване, няма вода в регионалния град поради неналичието на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово и още 6 села.

В София продължава разчистването на улиците след изобилния снеговалеж и множеството паднали дървета през миналите два почивни дни.

Над 100 са сигналите, на които спешните екипи на Столична община са реагирали през миналата нощ. Очаква се специалисти на дирекция Зелена система да извършат оглед за санитарна сеч на определни места на територията на столицата, с цел да бъдат предотвратени произшествия, каквито наблюдавахме в последните два дни.

През миналата нощ са обработени улиците на всеобщия градски превоз. От сутринта се обработват тротоари, предпочитано се почистват методите към метростанциите, спирките на градския превоз.

По столичните улици и булеварди се виждат снегорини. Няма затворени пътища в понеделник заран.

Заради ниските утринни температури има заледени сектори. Собствениците на търговски площи в центъра на София са длъжни да се погрижат за пространствата пред обектите си.

Градският превоз извършва постоянните си направления, като се изключи краткотрайно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. " Западен парк " до площад " Журналист " до разчистването на трасето в лесопарковата част и възобновяване на контактната мрежа от паднали клони. От на следващия ден ще бъде пуснат заместващ автобусен превоз.

Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. " Гео Милев " до хранилище " Искър ".

Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени механически проблеми в резултат на мощния вятър и преваляванията.

Десет рейса са блокирани край Велико Търново. 10 рейса със стотици пасажери са блокирани и в региона на Паволче, Врачанско.

Временно е спряно придвижването през Прохода на Републиката за коли над три тона и половина, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора.

Заради зимните условия придвижването на 26 ноември беше лимитирано на доста основни пътни артерии в страната и в региона.

Почти през целия ден за придвижване бяха затворени проходите " Хаинбоаз " и " Шипка ", а доста обитаеми места останаха без електричество. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР