Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица

...
Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица
Коментари Харесай

Бедствено положение и неучебен ден на места заради тежката зимна обстановка

Заради тежката метеорологична конюнктура, бедствено състояние беше оповестено в редица обитаеми места в страната, а денят е неучебен за учениците от над 280 учебни заведения в тринадесет области.

Списъкът на образователните заведения, за които все още утрешният ден е разгласен за неучебен, е .

Във варненската община Вълчи дол е оповестено бедствено състояние, над 20 обитаеми места към момента са без ток, други нямат вода, денят е неучебен. Девет обитаеми места в друга варненска община -  Аксаково, са недостъпни, 13 села са без ток, както и част от град Аксаково. Всички села в община Провадия са без електрозахранване.

Бедствено е ситуацията в община Трявна, седем дни ще са в конюнктура на злополучие в област Добрич заради висок брой села без ток и вода и сложен достъп по пътищата. 

В община Добричка учениците няма да са на учебно заведение през днешния ден. 

Бедствено състояние беше оповестено в област Разград до 10.30 ч. на 29 ноември, сряда, поради усложнената зимна конюнктура, над 100 обитаемоте места са без електричество, затворени ще останат учебните заведения. Остава в действие възбраната за придвижване в цялата Разградска област. 

В община Силистра ситуацията е същата - бедствено състояние и неучебен ден, само че детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени, на всички места има обитаеми места без ток и вода.

В община Омургат е в действие бедствено състояние за 48 часа, учениците са в насилствена почивка.

В община Криводол е оповестено бедствено състояние до вторник. Частично бедствено състояние беше оповестено и в община Враца.

Понеделник е неучебен ден за учебните заведения, детските градини и яслите в общините Враца, Мездра, Криводол, Борован, Хайредин, Оряхово и Роман.

За спешен ремонт през днешния ден ще бъде спряна една от подстанциите във Враца и огромна част от града ще остане без ток сред 09.00 и 11.00 часа.

В седем от осемте общини в област Русе е неучебен ден за всички учебни заведения и детски градини поради неналичието на ток. 

Днес е неучебен ден в град Шумен и в региона, оповестено е бедствено състояние като се изключи град Шумен.

27 ноември е неучебен ден за всички учебни заведения в община Велико Търново, както и за обитаемоте места в община Стражица, като се изключи град Стражица и село Камен.  

В област Плевен към момента има обитаеми места без електрозахранване, няма вода в регионалния град поради неналичието на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово и още 6 села.

27 ноември е неучебен ден и в община Севлиево. Ще работят само детските градини в  Севлиево. 

През Котленския проход към този момент се пропущат, с изключение на леки коли и лекотоварни коли до 3 тона и половина. Остава възбраната за прекосяване на товарни коли с ремаркета и полуремаркета. Без ток са доста от планинските села в област Сливен. В община Котел няма да се учи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР