Заради студено ядро над източна Европа от 15 до 20

...
Заради студено ядро над източна Европа от 15 до 20
Коментари Харесай

Времето до 20 октомври: От нула до 30 градуса, слани и дъжд на тази дата

Заради студено ядро над източна Европа от 15 до 20 октомври заран термометрите все по-често ще клонят към нулата с предпоставки за слани

В хода на месец октомври времето ще резервира параметрите на ранната есен – ще има мъгливи и прохладни сутрини, слънчеви следобеди и периодически, къси разстройства с превалявания.

Седмицата ще стартира с приветливо слънчево време в понеделник и вторник. Призори в първия ден ще има условия за намалена видимост в котловините, в низините и около някои водоеми. По-значителна облачност ще има в сряда, когато от запад на изток на изолирани места ще превали. В четвъртък ще е мъгли в ниските региони на разсъмване, само че слънчево следобяд, оповестява Нова телевизия.

В петък още веднъж се обрисува прекосяване на разстройване под формата на леден фронт – с къси, локално интензивни превалявания с гръмотевици. В събота и неделя облачността ще е динамична, само че с дребна възможност за превалявания.

Седмицата ще е есенно топла с повишаващи се дневни температури – по този начин в всекидневно горещите зони към четвъртък-петък ще измерят до към 29 градуса. Едва в края на интервала наклонността ще се обърне към захлаждане от Запад.



Ранните прогнози показват, че към средата на месеца ще настъпи по-осезаемо и трайно захлаждане. Заради студено ядро над източна Европа от 15 до 20 октомври заран термометрите все по-често ще клонят към нулата с предпоставки за слани, а през деня термометрите ще демонстрират под 20 градуса. По-голяма възможност за превалявания има сред 16 и 18 октомври с прекосяването на циклон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР