Заради страха от диверсанти в Москва ще бъдат въведени безпрецедентни

...
Заради страха от диверсанти в Москва ще бъдат въведени безпрецедентни
Коментари Харесай

Русия въвежда безпрецедентни мерки за сигурност за 9 май


Заради страха от диверсанти в Москва ще бъдат въведени невиждани ограничения за сигурност за парада по случай деня на успеха - 9 май, оповестяват съветските медии.

Федералната работа за сигурност затваря за гости Червения площад от 27 април до 10 май. Това се случва за първи път от над 10 години. Дори по времето, когато международните водачи идваха да честват 9 май, рестриктивните мерки продължаваха най-много 10 дни. Ограниченията се изясняват с подготовката и провеждането на събития, отдадени на 78-ата годишнина от Победата във Великата отечествена война, оповестява РИА " Новости ".

От 26 април чиновниците на Министерство на изключителните обстановки в Москва минават в ексклузивен режим на работа, а на Министерството на вътрешните работи и Руската армия - в засилен режим, написа Baza. Това значи да няма почивни дни и да бъдат осъществявани обходи на избраните територии на всеки кръговиден час.

Причините за сходни ограничения не се оповестяват, само че коментаторите отдават това на опасенията на съветските управляващи, свързани с зачестилите полети на украински дронове, оборудвани с камери или заредени с експлозиви, в региона на Москва. Само в понеделник бяха открити четири украински безпилотни апарата.

Медиите разгласяват и указания за деяние " при положение на разкриване на безпилотни апарати на територията на площада за парада ". От документите излиза наяве, че в парада ще се включат над 40 съветски танка, измежду които 12 Т-72, 12 Т-80, 12 Т-90 и 5 " Армат ", както и 10 гаубици " Мста-С ", 8 ракетни комплекса " Искандер ", 8 ЗРК " С-400 " и към стотина разнородни БТР и други бойни машини.

Тази година не са канени задгранични водачи за парада. Той ще бъде посетен единствено от президента на Киргизстан Садир Жапаров, който ще е на посещаване в Москва. Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков, " тази година не е кръгла годишнина, по тази причина не са канени задгранични водачи ".

Много съветски области, изключително граничещи с Украйна като Белгородска и Кримска обалсти, изцяло анулираха парада на успеха, а в Санкт Петербург и Москва няма да има въздушна част със самолети.

Награда

Съоснователят на Monobank и основател на дрона " Довбуш Т10 " Владимир Яценко към този момент даде обещание премия от 20 млн. гривни на разработчик на безпилотен уред, който успее да приземи дрона си на 9 май на Червения площад в Москва.

А представителят на украинското разузнаване Андрей Юсов напряко посъветва руснаците да не вървят на паради и да заобикалят военни обекти на този ден. " Украйна ще направи всичко за отбрана от Русия и деокупация на своите територии, " означи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР