Заради скандала в Столичния общински съвет от парламентарната група на

...
Заради скандала в Столичния общински съвет от парламентарната група на
Коментари Харесай

След скандала в СОС Възраждане изгони трима депутати

Заради абсурда в Столичния общински съвет от парламентарната група на " Възраждане " бяха изгонени трима депутати - Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов.

Това заяви водачът на националистите Костадин Костадинов в Народното събрание. Причината за крайната мярка е, че точно те са предложили в листите за локалните избори да бъдат включени четиримата отцепници, които през вчерашния ден поддържаха претендента за ръководител на СОС на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров. Заради абсурда ``Възраждане`` остана без група в СОС.

По време на съвещание на софийската организация на партията е било решено да се изиска отговорност от народните представители, номинирали към този момент някогашните общински съветници, изясни Костадинов. Те не са желали да подадат оставки, по тази причина са били изключени от групата. Дренчев, Русчев и Арангелов обаче могат да останат в Народното събрание като самостоятелни депутати.

Така парламентарната група на " Възраждане " понижа от 37 на 34 души, като към този момент е по-малка от тази на Движение за права и свободи и става четвъртата по величина в Народното събрание.

Притомняме, че през вчерашния ден групата на " Възраждане " в Столичния общински съвет престана да съществува, откакто четирима от съветниците поддържаха отпред на СОС да застане Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Става дума за Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Така групата на националистите се стопи до трима души. За да може дадена партия да има група в СОС, тя би трябвало да има минимум петима членове.

Неуспелият претендент за кмет на националистите Деян Николов съобщи пред публицисти, че през последните три месеца е вървяла дейна акция за пазаруване на общински съветници от всички групи. ``Някои групи бяха напълно купени, а други бяха пробити с оферти за постове и пари``, съобщи пред публицисти Николов. И се извини на гласоподавателите, че в партията са били вкарани ``предатели`` и ``троянски коне``, които са преследвали други ползи или са се поддали на напън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР