Заради сигнали за спирани при влизане в Германия от Чехия

...
Заради сигнали за спирани при влизане в Германия от Чехия
Коментари Харесай

МВнР напомня: Строгите правила за пътуване от Чехия към Германия са в сила до 17 март 2021 г. |

Заради сигнали за спирани при влизане в Германия от Чехия български жители, пътуващи с публичен превоз, от Министерство на външните работи напомнят, че са годни строги правила за допускане на непознати жители по отношение на пандемията от COVID-19.

По информация на посолството ни в Берлин и при един неточен пасажер транспортното средство се връща назад, като не се позволяват туристи или задгранични жители без основателна причина.

До 17 март 2021 година остава въведеният краткотраен граничен надзор на границата с Чехия и австрийската провинция Тирол, квалифицирани като „ области с вирусни разновидности ". Това значи краткотрайна възбрана за транспорт на пасажери и рекомендация за прекратяване на пътуванията от тези страни.

Изключенията от възбраната за влизане в Германия през територията на Чехия и Тирол се позволява единствено за:

- немски жители и жители на трети страни, които са членове на тесния кръг на фамилията на немски гражданин/съпруг, сътрудник, малолетни деца и техните родители/;

- жители с местоживеене или непрекъснато престояване в Германия;

- транспортен персонал;

- личен състав в областта на опазването на здравето - лекари, медицински сестри и различен медицински персонал;

- жители, които пътуват за Германия по неотложни филантропична аргументи, както и жители, които работят за Международната организация по атомна сила и Организация на обединените нации.

Изключенията са годни и за погранични служащи от специалности, безусловно нужни за поддържане на активността на предприятия в провинциите Саксония и Бавария.

В тези случаи за влизането на територията на Германия е нужна наложителна предварителна цифрова регистрация на WWW.EINREISEANMELDUNG.DE или надлежно на книжен притежател. Изисква се е и негативен тест за корона вирус, не по-стар от 48 часа, като жителите се карантинират за интервал от 10 дни.

Подробна информация за ограничаващите ограничения при влизане в Германия е оповестена на уеб страницата на Министерството на външните работи: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany

Министерство на външните работи предлага на българските жители да се въздържат от пътешестване, в случай че то не е наложително, както и да наблюдават и следват рекомендациите и инструкциите на управляващите в страната, в която се намират.

При нужда от подпомагане жителите могат да се свържат със Ситуационния център на Министерство на външните работи в работно време на: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085; в извънработно време: действен дежурен - +359 2 948 24 04, +359 893 339 616; и на имейл адрес [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР