Заради съмнения за шпионажОстри реакции след решението на КонгресаСъединените щати

...
Заради съмнения за шпионажОстри реакции след решението на КонгресаСъединените щати
Коментари Харесай

САЩ на крачка от забраната на „ТикТок“

Заради подозрения за шпионаж
Остри реакции след решението на Конгреса

Съединените щати са на крачка от окончателното решение за възбрана на “ТикТок ”. Причината са възходящите опасения, че през приложението китайското държавно управление има достъп до персоналните данни на американците, което основава опасения за вероятен шпионаж от Пекин.

Долната камара на американския Конгрес одобри с голямо болшинство законопроект, който изисква китайската компания майка на приложението - “БайтДенс ”, да продаде американските активи на “ТикТок ” в идващите 6 месеца или то ще бъде блокирано. Сега се чака гласоподаване на законопроекта в Сената - Горната камара на американския Конгрес.

Междувременно изпълнителният шеф на обществената мрежа Шоу Зи Чу прикани потребителите на “ТикТок ” да изразят недоволството си и да не позволяват приложението да бъде неразрешено. Той акцентира, че това е цензура и лишаване на конституционни права и добави, че възбраната би довела до загубата на хиляди работни места.

Не е почтено да се позоваваш на съображения, свързани с националната сигурност, с цел да ограничаваш конкурентните прерогативи на другите страни, уточни представителят на китайското Външно Ван Вънбин. По думите му Съединени американски щати не разполагат с никакви доказателства, че разпоредбите им за сигурност са нарушени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР