Заради ремонтните дейности се налагат спирания на водата в районаВъв

...
Заради ремонтните дейности се налагат спирания на водата в районаВъв
Коментари Харесай

„Софийска вода“ продължава изпълнението на мащабна инвестиционна програма в кв. „Младост“

Заради ремонтните действия се постановат прекъсвания на водата в региона

Във връзка с осъществяване на дълготрайна стратегия за възстановяване работата на мрежата и понижаване на загубите, „ Софийска вода “ АД инициира и извършва план за оптимизация на схемата на зареждане на кварталите ж.к. Младост 2, ж.к. Младост 3 и ж.к. Младост 4. Това е следващ стадий от цялостното възобновяване на водопроводната мрежа в региона, който сдружението започва през 2022 година При осъществяването на плана се планува цялостната реорганизация на съществуващо основно оборудване, което обезпечава ръководството на водните количества за кварталите. То се намира на кръстовището на бул. „ Александър Малинов “ и ул. „ Арх. Богдан Томалевски “.

При този стадий на плана са планувани ремонтни действия за подмяната на 5 спирателни крана с диаметър от 150 мм. до 800 мм., в това число монтаж на 3 автоматизирани въздушника. За осъществяването на строително-монтажните действия ще бъде построена краткотрайна водопроводна връзка с диаметър 300 мм., която да обезпечи естественото водоснабдяване на кварталите за интервала на осъществяването на плана.

Предвидената реорганизация ще обезпечи по-добро ръководство на водоснабдителната мрежа на жилищните комплекси, вследствие на което ще реализираме по-добро равнище на предлаганата услуга и ще избегнем бъдещи съмнения в налягането на водата.

Изпълнението на плана ще наложи 3 планувани прекъсвания на водоснабдяването. Най-значимото от тях е планувано за 13.06.2023 година от 9:00 ч. до 23:00 ч. и ще засегне ж.к. Младост 2, ж.к. Младост 3, ж.к. Младост 4, клиентите, намиращи се на Околовръстен път, от кръговото кръстовище за ж.к. Младост 4 до шоурум „ Хюндай ", както и Академията на Министерство на вътрешните работи.

От 16:00 часа на 13.06.2023 година ще бъде обезпечено различно водоснабдяване посредством водоноски на следните адреси:

1. ж.к. Младост 2 – пред търговски център „ РУМ “

2. ж.к. Младост 3 – пред постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура регион Младост;

3. ж.к. Младост 4 – на кръстовището на ул. „ Самара “ и ул. „ Филип Аврамов “.

 

                                                                                                                         

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР