Заради развихрилия се през последните 10 години екорекет, евродепутатът Андрей

...
Заради развихрилия се през последните 10 години екорекет, евродепутатът Андрей
Коментари Харесай

Слабаков поиска от ЕК ревизия на Натура 2000

Заради развихрилия се през последните 10 години екорекет, евродепутатът Андрей Слабаков е изискал от Европейската комисия цялостна проверка на зоните в Натура 2000 в България. Той е направил това с писмо, изпратено до остарялата Европейска комисия в средата на октомври, написа Труд.

„ При присъединението на България към Европейски Съюз през 2007 година от държавното управление се изисква да уточни териториите, които ще бъдат въведени в Натура 2000.

По извънредно спорен метод оценката на териториите се разпорежда на „ зелени “ организации с никакъв опит по тематиката, само че със мощни връзки с тогавашното държавното управление.

Поради тази явна недомислица 34.8% от територията на страната бива включена в Натура 2000 - двойно повече от междинния % за Европейски Съюз. Включени са такива неуместни места като хвостохранилища и част от АЕЦ „ Белене “.

През идващите 12 години в серия от обществено известни рекети, „ отровнозелени “ организации употребяват наредбите на Натура 2000, с цел да изнудват селскостопански екопроизводства.

Това става под предлог, че пазят биоразнообразието, само че в действителност работят в интерес на финансовите си господари “, написа европейският народен представител, който е наследник на именити артист и отстъпник Петър Слабаков.

Слабаков-баща е съосновател на Екогласност, първото без значение дисидентско съдружие, основано на 11 април 1989 година

Писмото на евродепутата стана мотив за медийна офанзива против него от доближените до „ зелените “ медии от кръга „ Капитал “.

В понеделник уеб страниците „ Дневник “ и Медиапул оповестиха, че еврокомисарят по околна среда Кармену Вела, от името на Европейска комисия, е дал отговор по какъв начин всичко с българската Натура 2000 е наред.

Манипулациите в това изказване са няколко. Първата е, че Кармену Вела не заема този пост от 1 декември. Настоящият еврокомисар е литовецът Виргиниюс Синкявичюс.

Но изданията от кръга „ Капитал “ пропущат този факт или може би въобще не го знаят, и внушават, че настоящата Европейска комисия е дала отговор на българския евродепутат и това е нейната позиция.

Втората операция е, че писмото на Вела до Слабаков е показано като дефинитивно мнение на Комисията. Но в действителност в предпоследния ден като член на Европейска комисия, Вела написа:

„ Зони по Натура 2000 могат да бъдат променяни единствено в случай че страна членка потвърди, че е направена действителна научна неточност при определянето, или с цел да се отрази смяна, подбудена от развиването на естествените условия “.

Както „ Труд “ е писал в следствията си по тематиката, Натура 2000 е обрисувана с главното присъединяване на „ зелените “, за което те получават 9 милиона лв..

Вместо да употребяват научни данни и да работят на терен, от канцелариите си в София те вкарват 34.8% от България в предпазени зони. Това не е неточност, а съзнателно деяние. С него „ зелените “ блокират развиването на цели райони, които се обезлюдяват поради неналичието на бизнес развиване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР