Заради публикуваните от прокуратурата чатове от телефона на задържания Дилиян

...
Заради публикуваните от прокуратурата чатове от телефона на задържания Дилиян
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Разследват действията на Бойко Рашков по аферата „Къро-Цветан Василев“

Заради оповестените от прокуратурата чатове от телефона на арестувания Дилиян Георгиев, доверено лице на Красимир Каменов-Къро и следствието на връзките на Цветан Всасилев, Къро, Бобоков и лица от престъпния контингент в опита за премахване на магистрати и основния прокурор Иван Гешев, тече инспекция на дейностите някогашния вътрешен министър Бойко Рашков и подчинената му дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР, научи Breaking.bg от свои източници.

Днес прокуратурата заяви, че на Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР и Дирекция „ Инспекторат “- Министерство на вътрешните работи е предоставено осъществяване на инспекция – какви дейности са предприемани по отношение на висши полицейски чиновници, с оглед наличната информация за опити за отстраняването им от системата на Министерство на вътрешните работи, както и налице ли са данни за осъществявани заплащания на чиновници на Министерство на вътрешните работи, съпричастни към незаконната активност.

В един от оповестените от държавното обвиняване чатове на доверения човек на Къро Дилиян Георгиев с незнайно лице написа: „ Енчо Мирчев е ходил при Бойко Рашков да желае среща за Каратиста, само че му споделили след изборите. Така, че ще си отдъхнат от тези с твоя помощ “.

Според осведомени като министър на вътрешните работи и вицепремиер първо в служебния кабинет, а след това в постоянното държавно управление на Кирил Петков, Бойко Рашков е имал срещи с лица от престъпния контингент, на които е давал секретна информация от Министерство на вътрешните работи за магистрати и компромати против основния прокурор, които да бъдат оповестени в избрани медии.

Освен това самият Бойко Рашков в поръчково изявление след първите разкрития по аферата „ Къро-Цветан Василев “ се саморазобличи като индивида дал компроматите против шефа на отдел „ Убийства “ в Националната полиция Михаил Наумов, оповестени в уеб страницата „ БЪРД “ през февруари т.г. Нещо повече, Рашков се похвали, че той е отстранил Наумов от поста и го е пратил в Областната дирекция на МВР-Смолян, тъй като „ имало сигнали, че уредил позволение за оръжие на едно лице с напън “.

Рашков комфортно пропусна да изясни, а и никой не го попита, какви са другите „ сигнали “ и тествани ли са били, преди Наумов да бъде изпратен в Смолян.

Другата инспекция, която отново касае Рашков, е за дейностите на подчинената му персонално Дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР. Източници на Breaking.bg настояват, че в дирекцията са постъпвали сигнали, че престъпния контингент готви отстраняването на Наумов, като за това са събрани съществени финансови средства, което се удостоверява от първата партида диалози, публикувана от държавното обвиняване преди месец-400 000 лв.. Но тези сигнали са били пренебрегнати съзнателно, настояват източниците ни.

Ще се ревизират и връзките на Красимир Каменов-Къро и неговите доверени лица с Бойко Рашков и възможен чадър на Министерство на вътрешните работи над тях. Припомняме, че чак откакто някогашният комунистически следовател напусна системата след рухване на държавното управление на Кирил Петков Министерство на вътрешните работи удари борсата в Слатина, благосъстоятелност на Къро, само че следена от жена му Светлана Каменова.

Както стана ясно през днешния ден Софийска градска прокуратура управлява и следствие за данъчно закононарушение, осъществено в интервала от 2017 година до 31.10.2022 година, при което е избегнато установяването и заплащането на данъчни отговорности по Закона за Данък добавена стойност в огромни размери. Предмет на следствие е активността на търговски сдружения, стопанисващи борса „ Слатина “ в гр. София, в управителните органи на които вземат участие свързани с Красимир Каменов лица. В хода на следствието в края на 2022 година са осъществени претърсвания и изземвания, при които са конфискувани голям брой документи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР