Заради промените в света, в който живеем - технологиите и

...
Заради промените в света, в който живеем - технологиите и
Коментари Харесай

Писателят Георги Бърдаров: Нужни са радикални промени в образователната ни система!

Заради измененията в света, в който живеем - технологиите и изкуственият разсъдък, ние се нуждаем от радикална промяна във философията на просветителната система. Това разяснява в „ Интервюто в Новините на NOVA ” писателят Георги Бърдаров.

„ Информацията е безусловно на всички места и децата могат да си я получат от всеки един източник. Това, което би трябвало да се преподава, е метод на умеене и умения да се борави с тази информация ”, добави той.

Според Бърдаров просветителната система в България, само че и освен, е една от най-консервативните. „ В момента тя би трябвало да се промени доста коренно. Учителите са ужасно интелигентни хора, виждайки потребностите на децата, да могат и те да се  трансформират, не споделям приспособяват. Но системата би трябвало да се промени, а не самият преподавател ”, е мнението му.

Писателят акцентира, че просветителната ни система продължава да залага на количествени познания. „ Нуждаем се от качествени промени. Давам за образец Финландия, която се приспособява към тези промени и дава чудесни резултати ”, сподели още Бърдаров.

„ Учителите са дарени с гения да споделят с младежите и да усещат техните потребности. Със актуалните технологии, даже произведение като „ Под игото ”, може да бъде показано по забавен и занимателен метод на децата. Трябва да се отстрани този стрес, който го има в учебното заведение ”, настоя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР