Заради промените в подреждането на старта за Гран при на

...
Заради промените в подреждането на старта за Гран при на
Коментари Харесай

Объркване сред пилотите във Формула 1: ФИА окончателно потвърди стартовата решетка за ГП на Италия

Заради измененията в подреждането на старта за Гран при на Италия във Формула 1, макар резултатите в квалификацията в събота, даже някои водачи имаха усложнения да обмислен от коя позиция ще стартират днешното съревнование. Девет от 20 водачи имаха санкции, в това число трима, които би трябвало да започват от последна редица. Окончателната стартова решетка беше оповестена от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) съвсем 3 часа след края на квалификацията на 4Монца ", а 10 минути по-късно бе редактирана.

Настъпилото комплициране провокира водачът на " Алфа Таури " Пиер Гасли да напише в обществената мрежа Туитър: " Някой може ли да ми каже от коя позиция ще пускам надпреварата? "
 Шарл Льоклер с полпозишън на Монца
Шарл Льоклер с полпозишън на Монца

Вижте детайлности

" Мисля, че е седма. Освен, в случай че не съм малоумен. Но мисля, че седма ", отговори на първенецът от предходната година Макс Верстапен на въпрос на репортерите от коя позиция пък ще тръгне той.

Объркан бе и водачът на " МакЛарън " Даниел Рикардо, победител на " Монца " през предходната година.

Директорът на тима на " Мерцедес " Тото Волф призна, че системата не е съвършена, само че наказванията са нужни.

До започващия от полпозишън Шарл Льоклер ще бъде Джордж Ръсел с Мерцедес, а зад тях ще са водачите на Макларън Ландо Норис и Дани Рикардо, които предходната година реализираха двойна победа на трасето.

Пиер Гасли и Фернандо Алонсо ще са 5-и и 6-и, макар че през вчерашния ден се класираха по-назад, а 7-ото място ще бъде за международния първенец Макс Верстапен. До него ще бъде новакът Ник де Врийс с Уилямс, който направи мощна подготовка на мястото на Алекс Албън.

Следват Гуаню Джоу и Никола Латифи - 9-и и 10-и, Себастиан Фетел и Ланс Строл - 11-и и 12-и, Серхио Перес и Естебан Окон - 13-и и 14-и, Валтери Ботас и Кевин Магнусен - 15-и и 16-и, Мик Шумахер и Карлос Сайнц - 17-и и 18-и и Люис Хамилтън и Юки Цунода - 19-и и 20-и. Състезанието е 16:00 часа през днешния ден.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР