Заради Прокуратурата МВР не можеше да каже нищо за случая

...
Заради Прокуратурата МВР не можеше да каже нищо за случая
Коментари Харесай

Стана ясно защо полицията толкова време мълча за убийството на Плъха

Заради Прокуратурата Министерство на вътрешните работи не можеше да каже нищо за случая с убийството в Пловдив. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти след съвещание на Министерски съвет в отговор на въпрос за какво Министерство на вътрешните работи се е забавило толкоз дълго време при изнасяне на обстоятелствата към случая в Пловдив, при който доктор Иван Димитров беше упрекнат в ликвидиране на 38-годишен ром.
" Спомняте си шесторното ликвидиране - тогава бяхме упрекнати в противоположното, че доста бързо сме издали информация. Тук 72-часовото задържане се дефинира от Прокуратурата и ние единствено го изпълнихме. Аз се колебаех дали да изляза да кажа нещо, само че не можех поради Прокуратурата. А какво знаехме ние - знаехме единствено едно нещо за доктор Димитров първоначално, когато го задържахме, и това беше, че той има нелегално притежавано оръжие. И изчакахме Прокуратурата - по този начин се прави, по този начин вършат в другите страни ", сподели още той и уточни, че там постоянно изчакват да мине време, с цел да се открият обстоятелствата.

" А чухме, че обстоятелствата не са такива, каквито се показаха. Аз скърбя, че поданството се заблуди от това кой е прав в тази ситуация и толкоз бързо взе една страна, само че благодаря на тези, които със здрав разсъдък споделяха по малкия екран да изчакаме, тъй като обстоятелствата не са известни. И в този момент към този момент всички ги знаете. Така че моята оценка е, че вярно Министерство на вътрешните работи не заяви нищо, тъй като освен че нямахме право, само че и не знаехме и обстоятелствата ", разяснява Радев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР