Заради прогнозите за лошо време все още не е ясно

...
Заради прогнозите за лошо време все още не е ясно
Коментари Харесай

Тялото на загиналия под връх Жълтец още е в планината

Заради прогнозите за неприятно време към момента не е ясно дали през днешния ден ще бъде възобновена акцията на планинските спасители в Стара планина за събаряне на тялото на починалия в събота под връх Жълтец 45-годишен екскурзиант от Варна, съобщи БНР. Вчера спасителите от Карлово, Сопот и Калофер прекратиха интервенцията поради ураганен вятър и гъста мъгла.

Мъжът почина на място, пропадайки на 300 метра по замръзнал скат при преход от връх Ботев към хижа " Добрила ". Усилията на планинските спасители през вчерашния ден да смъкват тялото от подслон " Ботев " се оказаха напразни поради неприятното време. Завеждащият планинската избавителна работа в Карлово Петър Манолов, който взе участие в акцията, разясни, че към момента не е ясно по кое време тя ще бъде възобновена:

" Ще изчакаме просто по-добро време, най-малко добра видимост. Температурите не бяха толкоз ниски, минус 4-5 градуса, не е нещо трагично, само че вятърът е доста мощен и гъстата мъгла. Видимостта беше съвсем нулева. Просто ни е належащо време за са свършим работа, тъй като теренът е доста тежък ".

В подслон " Ботев " са още спътникът на починалия мъж и други двама туристи от Сопот. Те също не могат да се приберат поради метеорологичните условия:

" В това време никой не трябва да рискува да потегля на никое място да се прибира, тъй като горе е извънредно време ", споделя Петър Манолов.

Тримата туристи са в положително здраве, а на място има храна и всичко належащо, с цел да останат до възстановяване на изискванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР