Заради прогнозата за обилни снеговалежи службите и фирмите, ангажирани с

...
Заради прогнозата за обилни снеговалежи службите и фирмите, ангажирани с
Коментари Харесай

Терзиев: Службите и фирмите, ангажирани с почистването на София имат пълна готовност

Заради прогнозата за значителни снеговалежи службите и компаниите, ангажирани с почистването на Столичната община, имат цялостна подготвеност да реагират в точния момент и да обезпечават естественото и безвредно напредване на жители и коли. Това заяви в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

За градската част има готови 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта спирките ще се почистват до 7:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 часа. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския превоз са в размер на 2000 лв.. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в действително време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората.

Приоритетно ще се почистват методите при подлези и метростанции, както и тротоарите към учебни заведения, лечебни заведения и детски градини, написа още Терзиев. 

Той напомни, че прилежащите територии към комерсиалните обекти и жилищните парцели са отговорност на притежателите и ползвателите. 

Кметът прикани хората да бъдат съзнателни и да почистват навреме, с цел да не се стига до произшествия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР