Заради прогнозата за обилни снеговалежи искам да успокоя софиянци, че

...
Заради прогнозата за обилни снеговалежи искам да успокоя софиянци, че
Коментари Харесай

Кметът на София за опасното време: В готовност сме

Заради прогнозата за значителни снеговалежи желая да успокоя софиянци, че службите и компаниите, ангажирани с почистването на Столичната община имат цялостна подготвеност да реагират в точния момент и да обезпечават естественото и безвредно напредване на жители и коли. Това написа в профила си във Facebook кметът на София.

" За градската част има готови 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта, спирките ще се почистват до 07:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 ч. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския превоз са в размер на 2 000 лв.. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в действително време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората ", декларира Терзиев.

" Приоритетно ще се почистват методите при подлези и метростанции, както и тротоарите към учебни заведения, лечебни заведения и детски градини. Важно е да напомним, че прилежащите територии към комерсиалните обекти и жилищните парцели са отговорност на притежателите и ползвателите. Призовавам хората да бъдат съзнателни и да почистват навреме, с цел да не се стига до произшествия ", показва столичният градоначалник.

" Точно преди седмица на щаб беше основана организация и съгласуваност за почистването на снега. Столичната пожарна и 10 спешни екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита "  имат подготвеност да реагират на сигнали и да правят обходи на терен от рано сутринта и през целия ден. Екипите на Столичната община и на Полицията имат подготвеност при минусови температури да настаняват бездомни хора в Центъра за краткотрайно настаняване в " Красна поляна ", написа още.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР