Заради продължаващи ремонти, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) очаква тежък трафик

...
Заради продължаващи ремонти, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) очаква тежък трафик
Коментари Харесай

АПИ: Очаква се засилен неделен трафик

Заради продължаващи поправки, Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) чака тежък трафик и тапи по автомагистралите в изборния ден, неделя. Затова през днешния ден от 12 до 20 часа се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За облекчение на трафика и повишение на сигурността на придвижване в секторите с ремонт на автомагистралите "Тракия " и "Хемус " има две ленти в посока София и една за Бургас или Варна.

В пиковите часове при натоварен трафик е допустимо по-бавно напредване в секторите с ремонт и заради това водачите би трябвало да плануват повече време за пътешестване и да не подхващат рискови изпреварвания, предизвестяват от пътната организация.

Обновяването на виадуктите и тръбата за София на тунел "Витиня ", изграждани преди повече от 30 години, е неотложно и би трябвало да бъде направено, с цел да се пътува по-късно по-удобно и безвредно. От АПИ дават обещание още ремонтните действия на "Тракия " да приключат преди началото на дейния летен туристически сезон.

Алтернативен маршрут на "Тракия " в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на "Хемус " в посока Монтана и Видин - проходът "Петрохан " и Искърското дефиле. За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Струма ".

Днес пътищата, по които не би трябвало да има тирове, са следните:

- автомагистралите;

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “;

- път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за камиони, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР