Заради проблем със зимната пътна обстановка линейка не е могла

...
Заради проблем със зимната пътна обстановка линейка не е могла
Коментари Харесай

Линейка заровена в снега на път за болно дете. С джип го водят на лекар!?

Заради проблем със зимната пътна конюнктура кола за спешна помощ не е могла да извози болно дете от ивайловградското село Конници до Крумовград, заяви шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Хасково доктор Петя Радева.

От Областната администрация в Хасково потвърдиха за проблематичния случай и прецизираха, че сигналът е бил подаден на незабавния тел. 112, а колата за спешна помощ е достигнала до разклона за обитаемото място на пътя Ивайловград-Крумовград, докъдето бащата е извозил с автомобил детето си.

То е било обслужено на място от медицинския фелдшер Васил Ставрев. Това е била остарялата кола за спешна помощ на филиала в Ивайловград, която, за разлика от новата, няма задвижване 4 по 4, разясни доктор Радева пред БНР.

По думите й новият медицински автомобил бил на ремонт в Хасково. По-нататък детето с алергична реакция било превозено с джип до персоналния си доктор в Крумовград.

По данни на регионалната администрация снежната завивка в региона е към 35 сантиметра, като придвижването по пътищата в Кърджалийска област е затруднено поради мощния снеговалеж. Най-много сняг е паднал в община Ардино, там снегопочистващите машини от поддържащата техника са на 24-часов режим на работа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР