Заради постъпила оперативна информация и публикации в социалните мрежи, които

...
Заради постъпила оперативна информация и публикации в социалните мрежи, които
Коментари Харесай

МВР с операция в цялата страна заради призиви за ескалация на напрежението на предстоящи протести

Заради постъпила оперативна информация и изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението по време на плануваните за тази седмица митинги, в Министерство на вътрешните работи е разпоредена инспекция.

Целта е незабавното определяне на лица, които приканват към противоправни дейности.

Проверката ще обхване територията на цялата страна, осведомят от ведомството.

Министерство на вътрешните работи зачита правото за свободно изложение на гражданска позиция, като ще извърши безкомпромисно отговорностите си по закон за запазване на публичния ред и попречване на правонарушения, написа в известие до медиите.

Протести " за " и " срещу " политиката на кабинета са планувани във връзка дебатите и гласуването от Народното събрание на поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков.

Тази вечер в 18 часа пред президентството е плануван " Марш за европейска България - в отбрана на парламентаризма и демокрацията ", проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". За 18.30 ч. пред Народното събрание е плануван протест в поддръжка на държавното управление.

Такива демонстрации се чака да се проведат и във вторник, в деня на дебатите по вота на съмнение към кабинета.

Отново във вторник пред Народното събрание се провежда и протест на партия " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление и за свикването на предварителни парламентарни избори.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР