Заради поскъпването на отоплението Германия ще даде еднократна финансова помощ

...
Заради поскъпването на отоплението Германия ще даде еднократна финансова помощ
Коментари Харесай

Скъпият ток в Германия: Държавна компенсация само за студентите и най-бедните


Заради повишаването на отоплението Германия ще даде еднократна финансова помощ на студентите и на фамилиите с ниски приходи. Субсидията ще бъде налична при започване на лятото, когато се заплащат изравнителните сметки.

Рязкото повишаване на цените изправи на нокти хората с най-ниски приходи във федералната република. Притеснени от звучния пестник, който по всяка възможност ще им сервира изравнителната сметка при започване на лятото, те одобриха с облекчение новината за еднократната помощ от страната.

Помощта, планувана от страната, е 135 евро за живеещите сами, 175 евро за двучленно домакинствo и за всеки спомагателен член на дома по 35 евро. Някои студенти също ще могат да се възползват от дотацията и ще получат 115 евро.

Яница живее с щерка си в Дортмунд и ще се възползва от помощта, само че тя няма да бъде задоволителна, с цел да покрие огромната изравнителна сметка, показа дамата. Обмисля заплащане на части.

Компенсациите ще костват на страната 190 млн. евро. Според критиците на мярката помощта е дребна, а и подсетиха, че поради внезапното нарастване на тока, ще е нужно скорошно подкрепяне на семействата и по тази линия.

Облекчение за потребителите при възнаграждение на сметките за ток – ще бъде цялостното анулиране на ставките за зелена сила, по кое време ще се случи това обаче, сега е към момента незнаен в уравнението знак.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР