Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите

...
Заради поредния опит за нагло застрояване на зелена площ, жителите
Коментари Харесай

И в ”Дружба”, като в ”Младост”, протестират срещу строежи в зелени площи

Заради следващия опит за безочливо застрояване на зелена повърхност, жителите на столичния квартал „ Дружба “ са подготвени за нови митинги. Хората ще се съберат на митинг на 27 юни от 7.30 часа в парка пред блок №105 в „ Дружба “ 1.
Вече е стартирала и подписка за отчуждаването на частната благосъстоятелност в парка сред блоковете 105, 99, 125 и 108 СУ " Никола Беловеждов " в квартал " Дружба " 1. Хората упорстват паркът да бъде облагороден и поддържан и не желаят в него да бъде изграждан 7-етажен блок, каквито са желанията на частен вложител. До момента са събрани близо 1 000 подписа.

" Кварталът ни се презастроява с дейното подпомагане на кмета на регион „ Искър “ - Ивайло Цеков. Категорично сме срещу всякакво ново строителство като се изключи детски градини ", съобщи доктор Николай Георгиев от Обществения съвет на „ Дружба “ 2.
По мотив настояванията на жителите общинският консултант Борис Цветков е отправил запитване към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви дейности се подхващат и по кое време ще се премине към отчуждителни процедури.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР