Заради поредната мащабна авария в квартал Бриз“ днес, от пресцентъра

...
Заради поредната мащабна авария в квартал Бриз“ днес, от пресцентъра
Коментари Харесай

Заради новата авария: ГЕРБ-Варна поиска оставките на министър Шишков и на управителя на „ВиК“

Заради следващата огромна повреда в квартал „ Бриз “ през днешния ден, от пресцентъра на ГЕРБ във Варна разпространиха до медиите писмо, с което се упорства за незабавната оставка на шефа на „ ВиК – Варна “ ООД инж. Веселин Русев. От ГЕРБ показват, че инж. Русев би трябвало да подаде оставка и поради „ очевидната професионална отпадналост да се оправи с проблеми, свързани с осъществяването на водния план на Варна, чиято стойност е към 140 милиона лв..

От партийната централа напомнят, че шефът на ВиК е бил назначен на този пост при започване на тази година от служебното държавно управление на Румен Радев. „ Преди това бе шеф на частното сдружение „ ВиК- Златни пясъци “, част от инфраструктурата в курорта, приватизирана от Иван Костов “, припомнят от партията.

Тъй като водното сдружение е с 51 % държавно присъединяване, от ГЕРБ желаят и оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. При повредата през април Община Варна изиска от министър Шишков да бъде осъществена незабавна инспекция на положението на водопровода. „ Такава не е направена досега. Заради това безучастие настояваме той да бъде отхвърлен “, се споделя в писмото на варненската централа на ГЕРБ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР