Заради поредната катастрофа между полицейски бус и друг микробус, превозващ

...
Заради поредната катастрофа между полицейски бус и друг микробус, превозващ
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Трябва да внушим страх у мигрантите, влизащи у нас

Заради следващата злополука сред полицейски бус и различен микробус, пренасящ мигранти, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и заместникът му подават оставки. Случаят е еднакъв с този в Бургас от август, когато починаха 2-ма униформени.

На разлъка обаче, двамата висши служители на реда приканиха за фрапантни законови промени в битката с незаконната миграция, които да защитят дейностите на полицията и да завишат внезапно наказванията за всички участници по веригата.

Защо се случва всичко това, за какво гонката сред полиция и трафиканти става всекидневие и до каква степен сме (без)силни пред засилващия се мигрантски напън - коментар за на Тихомир Безлов, основен специалист в Центъра за проучване на демокрацията.

" Големият проблем е външен и вътрешен. Външният е засилената миграция, която идва от Турция от предходната година. Турция към този момент очевидно прави много по-малки старания да възпира мигрантите. От друга страна пък Сърбия прави също по този начин малко за ограничението им от България, като ги пропуща. От трета страна е вътрешната обстановка в страната – политическият вакуум след няколко следващи и безплодни парламентарни избори ", счита Тихомир Безлов.

" Многократно породи казусът със законодателството, както и с европейското съдействие в тази област. А у нас още веднъж царува безредна полемика какво може да се направи и по какъв начин да се направи. Ситуацията е доста тягостна.

Днешните две оставки по върховете на Министерство на вътрешните работи – професионалното управление – няма да решат казуса. Там изначално си има тежки проблеми, само че и толкоз починали служители на реда по време на работа не сме имали. Това към този момент не може да е случайност. А проблемите също идват и от служители на реда, които вземат решения на високи позиции, в цялата страна. Има извънредно тежки други случаи, които даже рядко стигат до медиите.

Друг проблем се крие и в професионалното държание на самите служители на реда в обстановки на гонене.

Лошото е, че мигрантските нашествия поначало не попадат като тежки закононарушения съгласно нашите закони, което дава причина те да се множат, само че с все по-тежки крайни последствия.

Трябват такива промени, които да образуват у мигрантите чувството за „ огромен проблем “ на българска територия ", безапелационен е Тихомир Безлов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР