Заради поредна заплаха за поставени взривни устройва в училища започват

...
Заради поредна заплаха за поставени взривни устройва в училища започват
Коментари Харесай

Бомбена заплаха в училища в страната, МВР започва проверки

Заради поредна опасност за сложени взривни устройва в учебни заведения стартират инспекции на Министерство на вътрешните работи в цялата страна. Това оповестиха от ведомството.

Заплахата е получена нощес по е-поща в центъра на тел. 112. В известието не е посочено кои съответни учебни заведения са застрашени.

Действията на полицията през днешния ден са осъществени преди началото на образователните занятия и в съгласуваност с регионалните шефове, представителите на районните ръководства на образованието и шефовете на образователните заведения. Към момента сигналът не се удостоверява и занятията се организират по проект. Полицейските дейности ще продължат през целия ден.

В учебните заведения в общините Козлодуй, Хайредин и Мизия днешният ден ще бъде неучебен, откакто е получен сигнал за бомбена опасност.

Преди началото на образователните часове постройките в Бургас са били претърсени от полицията, откакто също е получен сигнал. Нищо подозрително не е било намерено, а образователният развой протича обикновено, предадеbTV.

В София са направени инспекции още преди започване на часовете. Няма данни за нищо притеснително. Полицейското наличие в региона на учебните заведения ще бъде засилен.

В Ямбол и в Сливен работят всички учебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР