Заради по-сложната метеорологична обстановка през зимата желаещите да изкарат шофьорски

...
Заради по-сложната метеорологична обстановка през зимата желаещите да изкарат шофьорски
Коментари Харесай

Нови изисквания за взимане на шофьорска книжка

Заради по-сложната метеорологична конюнктура през зимата искащите да изкарат шофьорски курс през зимните месеци е по-малък.

От Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България показаха, че образованието да се кара при по-трудни зимни условия ще помогне на претендентите за шофьорска брошура да са по-спокойни и да бъдат по-подготвени на пътя.

" Месеците, бих споделил дори и декември, януари и февруари, постоянно са били едни по-слаби месеци във връзка с искащите да изкарат шофьорските курсове. Мотивът на хората, които не желаят да имат да карат шофьорски курс, е че боязън ги е от снега, боязън ги е от поледицата, от непочистените улици, пътища.

Когато ние се мъчим да им обясняваме, че тъкмо това би трябвало да търсят, тъй като когато се научат на тези по сложни условия да карат, то пролетта, лятото и есента няма да имат никакви проблеми. Ще им бъде надалеч по-спокойно и по-лесно ", разяснява пред БНР Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите.

С цел повишение на уменията на младите водачи от Асоциацията оферират страната да въведе и обучение за шофиране при зимни условия на всички, които са се обучавали при по удобните и топли месеци.

" И тук страната е доста неверна, тъй като няма никакъв проблем да задължи всички, които са изкарали шофьорския курс, в тези по удобните атмосферни условия да положат и някакъв ангажимент на образование по времето на шофиране в зимни условия.

 Една страна, която мисли за сигурността на народа си на хората си, тъкмо по този начин би постъпила. Тогава всеки ще избра да кара по-трудния курс.  По-трудният курс значи по-добри умения, значи повече умения ", разяснява Георгиев.

Съветите са преди пътешестване през зимата - автомобилът да е квалифициран за придвижване при зимни условия,  да се плануват от водачите обстановки на заледени сектори от пътя и да се знае по какъв начин да се овладее автомобила, в случай че той стане нестабилен на пътя.

 При обстановки с разчистване на пътни сектори, водачите да потеглят на път със заредени резервоари на колите и със заредени акумулатори на телефоните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР