Заради пандемията продажбите в туристическия бранш спаднаха драстично. Това е

...
Заради пандемията продажбите в туристическия бранш спаднаха драстично. Това е
Коментари Харесай

Туристически държави настояват за сертификат за ваксиниране

Заради пандемията продажбите в туристическия отрасъл спаднаха фрапантно. Това е повода няколко страни от Европейски Съюз да упорстват за въвеждането на имунизационен документ, с цел да се избави туристическият сезон.
Премиерът на Малта Робърт Абела съобщи преди днешната среща на върха на Европейски Съюз, че сходен документ е значим инструмент за пътешестване през границите. Министърът на туризма на Испания Рейес Марото изясни, че имунизационните документи могат да допринесат за „ възобновяването на подвижността в Европа ”.
Инициативата за този спор беше поета от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, съгласно който „ хората, които са имунизирани, би трябвало да могат да пътуват свободно ", съобщи БГНЕС.
 Гърция се хвали с цифров имунизационен документ против ковид, желае общоевропейски Гърция се хвали с цифров имунизационен документ против ковид, желае общоевропейски
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи началото на издаването на цифрови документи за имунизация в страната, заяви БГНЕС. Мицота...
Европейската комисия към този момент е създала предложение, което държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз преглеждат през днешния ден и до края на януари 27-те държави-членки би трябвало да се спогодят за обща процедура за Все още остава неуточнен въпросът дали това може да докара до по-лесно пътешестване или до други преимущества, написа „ Тагесшау ”.
Но до момента в който Гърция, Испания, Малта и Португалия поддържат тази концепция, други страни не са толкоз уверени в изгодата от подобен документ. Германия е една от скептично настроените страни в Евросъюза. Министърът по европейски въпроси Михаел Рот счита, че имунизационният документ е значим, само че „ още не сме дорасли за това ”. Ваксинираните към момента са прекомерно малко, а остават открити и други въпроси. Не е известно, да вземем за пример, дали имунизираните могат да заразят други хора.
Според представители на Европейски Съюз, на срещата на върха на Европейски Съюз се чака да се гласоподава в поддръжка на единния документ за имунизация, само че за неговото потребление. Не е ясно дали жълтият имунизационен паспорт на Световната здравна организация може да се трансформира в общ знаменател. Трябва също да се разиска кои тъкмо данни да се записват в него и дали той би трябвало да бъде цифров.
Междувременно белгийският министър председател Александър Де Кроо упорства за възбрана на туристическите и други ненужни пътувания из Европа поради новия по-заразен вариант на ковид.
 Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят общ метод към узаконяването на имунизацията Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят общ метод към узаконяването на имунизацията
Министър-председателят Бойко Борисов през днешния ден ще вземе присъединяване във видеоконференция на членовете на Европейския съвет. Акцентът на диалог...
" Тези, които се връщат от пътешестване, може да носят вируса в куфарите си. Ето за какво би трябвало краткотрайно да забраним избрани пътувания ", счита политикът.
В изявление пред фламандското радио VRT Де Кроо сподели, че през последните месеци жителите са били общително помолени да не пътуват. Независимо от това, единствено в Белгия 160 000 души са пътували сред Коледа и Нова година. Затова ненужните пътувания
В същото време Де Кроо акцентира, че границите не би трябвало да се затварят. Трябва да се позволи придвижването на артикули и на пътуващи през границите.
В началото на пандемията от ковид редица страни от Европейски Съюз затвориха некоординирано границите си или вкараха надзор. Това докара до километрични тапи, потокът от артикули беше пресечен. Затова този път страните от Европейски Съюз желаят да намерят общо решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР