Заради пандемията от коронавируса броят на безработните в Германия може

...
Заради пандемията от коронавируса броят на безработните в Германия може
Коментари Харесай

Всяка пета фирма в Германия е заплашена от банкрут заради пандемията

Заради пандемията от ковид броят на безработните в Германия може да доближи 5 милиона , съобщава Bild, базирайки се на прогноза на икономическия специалист Роланд Бергер.

Освен това, съгласно изследване, извършено от Мюнхенския институт за стопански проучвания, всяка пета немска компания ще бъде застрашена от банкрут. Туристическите организации се оказаха най-уязвимите: измежду тях 85% се опасяват от банкрут.

Следват хотели (76%) и заведения за хранене (67%). Що се отнася до бизнеса, който се усеща най-сигурен, най-малките страхове от банкрут се следят в строителната и химическата промишленост, както и в машиностроенето.

Както отбелязва Bild, икономическите специалисти предизвестяват, че вълна от банкрути може да чака Германия през идващите месеци, което от своя страна ще се отрази отрицателно на пазара на труда. Ръководителят на Мюнхенския институт за стопански проучвания Клеменс Фуст се притеснява, че през третото тримесечие на 2020 година броят на безработните ще се усили с 3 милиона души. В същото време министърът на стопанската система на Германия Петер Алтмайер означи, че до края на годината стопанската система ще стартира да пораства още веднъж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР