Заради пандемията не отидох дори на погребението на брат ми

...
Заради пандемията не отидох дори на погребението на брат ми
Коментари Харесай

Анани Явашев излизал от къщи само за избори

„ Заради пандемията не отидох даже на погребението на брат ми Кристо ”, откровеничеше приживе ветеранът. Анани Явашев не е напускал софийското си жилище във финалната година от живота си. Изключение направил единствено за изборите през април, юли и ноември.

„ На сериозна възраст съм и се вардя да не се заразя с КОВИД-19. Седя си у дома, само че при избор няма по какъв начин да не изляза да гласоподавам, тъй като не желая други да вземат решение вместо мен кой ще е на власт. Винаги съм пускал бюлетина, нямам нито един пропуск ”, показа славният артист в последния си телефонен диалог с „ Уикенд ”.


Ветеранът издъхна в неделя на 89 години, а поклонението пред тленните му остатъци беше във вторник, 8 февруари. Сега следва кремация. Пандемията се оказа извънредно неприятна за Анани освен тъй като го обрече на изолираност в дома му, само че и тъй като в същия този интервал той загуби брат си. Христо Явашев – Кристо – фамозният по всички континенти художник авангардист, умря през май 2020-а след мозъчен кръвоизлив в Ню Йорк.

Актьорът тъгуваше неутешимо, че не е съумял да си вземе последно довиждане със своя именит роднина. Двамата габровци бяха извънредно близки и преди експанзията на ковид прекарваха дружно по 4-5 месеца годишно.

„ Огромно е съжалението ми, че не можах да отида на поклонението на брат ми в Съединени американски щати . КОВИД-19 ми попречи. Със брачната половинка ми всяка зима я прекарвахме при Кристо. Отивахме в късна есен и чак напролет се прибирахме в България. Сега, откакто брат ми към този момент не е сред живите, няма да пътуваме повече до Америка. Какво бихме могли да търсим там отсега нататък?! Стари хора сме и аз, и дамата. Трябва да се пазим, по тази причина ще си стоим в родината ”, споделял е пред „ Уикенд ” Анани. Той е татко на Владимир – дясната ръка на гения, осъществил мегапроекти по целия свят. Миналата есен точно синът му реализира последния план на чичо си – пакетирането на Триумфалната арка в Париж.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР