Заради пандемията К-19 само за седмица в столичната болница „Свети

...
Заради пандемията К-19 само за седмица в столичната болница „Свети
Коментари Харесай

Британци се лекуват от К-19 у нас, по-добре е

Заради пандемията К-19 единствено за седмица в столичната болница „ Свети Иван Рилски “ постъпиха няколко пациенти от Англия. В Неврологичното поделение са англичанин и българка, която от години живее в Лондон, написа "Монитор ".

А обяснението за какво са потърсили помощ у нас било едно и също: „ Основната причина, която акцентират пациентите, че имат проблем с достъп до експерт и образна диагностика от вида на изследвания”, изясни доктор Емануил Найденов пред NOVA.

Преди да стигне до това поделение, 74-годишната детегледачка Мария Топалова била съвсем парализирана поради проблеми с гръбнака. Но й било казано, че не се знае дали и по кое време ще може да отиде на ядрено-магнитен резонанс в Англия, с цел да й се сложи точна диагноза.

„ Живея от години в Лондон, обаче там с тази пандемия стана по този начин, че не можем да се доберем до нищо, нищо не работи. А болките се усилват, а аз не мога да направя нищо. И се принудих да си дойда тук”, показа тя.

Така, дружно с щерка си, дамата се върнала. А прегледа посочил, че не може да се чака - единствено седмици я делили от цялостно парализиране:

„ Било е ясно, че би трябвало да се направи това проучване. Първоначално се е отсрочило за 2 месеца, по-късно за 4, по-късно са й споделили, че не знаят по кое време ще стане. И тя стига до такава степен да не може да се обслужва”, съобщи доктор Найденов.

Само ден след постъпването си у нас, дамата незабавно е оперирана, а в неделя още веднъж ще пътува за Англия, с цел да работи. От Здравната каса пък са безапелационни - здравната система няма да се натовари, даже наклонността да се окаже трайна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР