Заради очакваното тази седмица повишение на температурите и засушаването през

...
Заради очакваното тази седмица повишение на температурите и засушаването през
Коментари Харесай

Горски предупреждават за опасност от пожари

Заради предстоящото тази седмица покачване на температурите и засушаването през идната десетдневка, се покачва риска от пораждане на горски пожари, предизвестяват от Държавно горско стопанство-Шумен. От началото на годината на територията на стопанството е зародил единствено един пожар, който е угасен навреме от чиновници на пожарната и горското, и
опожарената територия е дребна.

„Това лято беше дъждовно и до тук нямахме проблеми, само че все пак подновихме 14 750 линейни метра минерализовани линии, които се намират сред селскостопанските територии и горите. Даваме денонощни наряди и се надяваме, че макар предстоящото засушаване, повече пожари през тази година няма да има“, изясни инж. Красимир Христов. Той напомни, че през предходната година при 8 пожара са унищожени 18 декара с гори на територията на ДГС-Шумен.

Пораженията през 2017 година можеха да бъдат доста по-големи, само че с помощта на жителите, които навреме подаваха сигнали на телефон 112, успяхме да локализираме по-бързо огъня, прецизират горските. „За следващ път желая да благодаря и на всички екипи от РД „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ в Шумен, без които не може да бъде овладян нито един пожар“, безапелационен е инж. Христов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР