Заради няколко много опасни огнища е обявено бедствено положение в

...
Заради няколко много опасни огнища е обявено бедствено положение в
Коментари Харесай

Бедствено положение заради пожарите е обявено в общините Харманли, Любимец и Свиленград

Заради няколко доста рискови огнища е оповестено бедствено състояние в общините Харманли, Любимец и Свиленград.

Няма потърпевши хора. Всички пожари обаче не са локализирани. На помощ дойдоха и противопожарни екипи от други райони, които дават дежурство в градовете Хасково, Димитровград и Свиленград.

Комисар Николай Вълчев съобщи за Българска национална телевизия, че остават два огромни пожара - Белица - Бисер- Любимец и Изворово - Ерусалимово - Доситеево. Очаква се прохладен и парещ ден и обстановката ще е тежка, съобщи комисар Вълчев. Земеделските стопани оказват помощ на пожарникарите с техника.



Областният шеф на Хасково Минко Ангелов съобщи, че нощес след 21.00 часа е извикана техника от мини Марица - Изток, която се включи сутринта в гасенето на пожарите. Няма заплаха за популацията, няма наранени парцели.

Вчера във Вълче поле изгоряха няколко постройки. Кметът на Любимец Анастас Анастасов сподели, че пожарът е породен от жена, която е чистила огнище и е изхвърлила горещи въглени. Силният вятър е разпалил бързо огъня. Повредени са две къщи и три-четири селскостопански постройки, в които не живеят хора. Нещата са овладени, заплаха за хората в селото няма, сподели Анастасов

Усложнена е ситуацията и в гората на панагюрското село Елшица. Хиляди декари бяха обхванати в огнения капан, макар че пожарът е локализиран. Целият периметър на бедствието беше обходен и обработен с вода, по въздух. За това помогнаха три военни хеликоптера на авиобазата в Крумово. Две са сериозните точки на стихията. Пожарът край Елшица е локализиран, само че непрекъснато се появяват нови огнища. Евакуирани хора няма, няма и потърпевши къщи, само че са наранени хиляди декари гора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР