Заради нов US законСАЩ удрят връзките с РусияНегативното съдържание в

...
Заради нов US законСАЩ удрят връзките с РусияНегативното съдържание в
Коментари Харесай

Пекин с ултиматум към кабинета на Байдън

Заради нов US закон
Съединени американски щати удрят връзките с Русия

Негативното наличие в Закона за позволение за национална защита на Съединените щати, което се отнася до Китай, не би трябвало да се ползва, сподели китайското външно министерство във вторник.

“Ако Съединени американски щати решат да продължат в тази посока, Китай ще предприеме решителни и мощни ограничения за твърда отбрана на своя суверенитет, права и ползи на сигурността ”, сподели говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

Миналия петък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроекта за отбранителната политика, подсилен от рекордните 886 милиарда $ годишни военни разноски и политики като помощ за Украйна и отбиване против Китай в района на Тихия и Индийския океан.

Икономическото съдействие сред Китай и Русия е от съвместен интерес и на двете страни и “не би трябвало да бъде намесвано или ограничавано от трета страна ”, сподели още Нин, визирайки присъединяване на Пекин в съветския план за полутечен природен газ “Арктик СПГ 2 ”.

Съединени американски щати постановиха наказания на “Арктик СПГ 2 ” през ноември като част от глобите против Москва поради войната в Украйна, а съветският акционер “Новатек ” разгласи форсмажорни условия. Китайските компании CNOOC и CNPC имат по 10% дял в “Арктик СПГ 2 ”, както и френската TotalEnergies и консорциум от японските Mitsui & Co и JOGMEC.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР