Заради неупражнен контрол се стига до това безумие, до тази

...
Заради неупражнен контрол се стига до това безумие, до тази
Коментари Харесай

Иван Айолов: Връзването на кабели по мантинели е техническо безумие

Заради неупражнен надзор се стига до това безумство, до тази покруса – по този начин някогашният началник на Електроенергийния систематичен оператор и някогашен заместник-министър на енергетиката разяснява. Пред БНР той разказа случая като „ вопиюща непросветеност и безсрамие “ и посочи, че „ това е едно безумство “, плод на безконтролност от институциите, които си трансферират топката и показват безнаказаност.
„ Всичко това в последна сметка се заплаща с човешки живот, което е потресаващо “, сподели Иван Айолов.
Той акцентира, че би трябвало да се даде отговор на въпроса, откакто бащата на убития юноша удостовери, че също е усетил напрежението в опита си да избави детето.
Детето е било убито от крачно напрежение. Атмосферните условия и осоляването срещу заледяване също са съдействали за високата проводимост, изясни експертът.
Иван Айолов подчертава върху два съществени въпроса – има ли партида в ЧЕЗ и чия е собствеността на шахтата.
Айолов счита, че следва да се обясни преместваемите обекти имат ли публични партиди в ЧЕЗ и заплащат ли електрическа енергия. „ Ако имат такива партиди, тръгваме по веригата. “
Проектът за присъединение на обекти се съгласува с маса институции, посочи той.
 Родителите на убитото от ток момче готвят митинг Родителите на убитото от ток момче готвят митинг
Продължава следствието на съдбовния случай, при който момче почина на улица в София поради ток, протекъл върху капака на шахта. Все...
Тази шахта е детайл от тръбна мрежа, уточни Иван Айолов. По думите му по всяка възможност.
„ На този бул. преди няколко години се прави главен ремонт. Тази тръбна мрежа, която пресича две платна на главен бул., не може да бъде частна. “
„ Абсурдно е, техническо безумство, застрашаващо живота на жителите, това връзване на кабели по преградните мантинели. Нямам думи “, разяснява Иван Айолов.
„ ЧЕЗ не могат да се измъкват с това, че са до границата на благосъстоятелност. Те не могат на сляпо да подават напрежение след точката на премерване “, безапелационен е експертът.
Айолов добави, че би трябвало да се ревизира какви кабели има в шахтата – дали са единствено кабели с ниско напрежение или има и такива със приблизително напрежение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР