Заради непочистени пътища ученици от Садовската гимназия днес не са

...
Заради непочистени пътища ученици от Садовската гимназия днес не са
Коментари Харесай

Ученици не стигат до училище заради непочистени пътища

Заради непочистени пътища възпитаници от Садовската гимназия през днешния ден не са съумели да стигнат до учебно заведение. Автобусът, с който са били извозвани децата, закъсал при надолнище на пътя Поповица-Асеновград. Другите учебни рейсове се движели с огромно забавяне. От пътната организация оповестиха, че вършат всичко допустимо да почистят пътищата в региона.

Садово
 Рано тази заран шефът на селскостопанската гимназия в Садово на вятъра чакаше в двора единия от учебните рейсове. Димитър Йорданов, шеф на Селскостопанската гимназия в Садово - „ От Богданица не е добре почистено и по тази причина водачът ще му бъде мъчно да извози учениците и ще чака да мине снегорин "
Автобусът обаче по този начин и не дойде, тъй като учениците се изплашили от тежките пътни условия и се прибрали по домовете. Останалите два учебни рейса дойдоха в учебното заведение с огромно забавяне.
Иван Димитров, шофьор- „ Закъсняваме, ето час и половина вършим пробег, дето го вършим за 40-50 минутиДафин, водач - „ в Мирово затънах. Пътят от Поповица до Мирово нито е минало весло, нито опесъчител, не може да схванеш път ли е, ски писта ли е " Иванка, ученичка в 8 клас :-„ Измръзнах по спирката, чакахме по 1 час "
Близо 160 възпитаници от селскостопанската гимназия се извозват с трите учебни рейса. Колите обикалят 12 обитаеми места от две общини.
Димитър Здравков, кмет на община Садово- „ Шофьорите душевен към този момент не устоят и споделят, че повече няма да карат в тези условия. Какво би трябвало да вършим - да затворим учебните заведения, тъй като падна 20 см. сняг и страната не може да се оправи "
От Пътната организация обясниха, че територията на община Садово се чисти от 14 машини.
Петър Попов - шеф на Областно пътно управление-Пловдив „ Правим всичко допустимо. Пътищата са проходими при зимни условия. "
При сходна обстановка преди две години учебен рейс се обърна в крайпътната канавка на пътя Поповица-Асеновград, за благополучие в него не са пътували деца.
Още по тематиката България в клопката на зимата
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР