Заради многото фактори, сред които най-вече калпавото управление на кабинета

...
Заради многото фактори, сред които най-вече калпавото управление на кабинета
Коментари Харесай

Иван Портних: И най-прекрасните идеи не могат да се реализират без стабилно централно управление 


„ Заради многото фактори, измежду които най-много калпавото ръководство на кабинета „ Петков ” и тежките последствия от него, сме изготвили цялостна стратегия от 140 страници, документ, озаглавен „ България след рецесиите ” с целия експертен капацитет на ГЕРБ/СДС, ориентиран към всички стопански браншове в страната. Туризмът би трябвало да стане народен приоритет “ – сподели лидерът на варненската листа на обединението Даниел Митов на среща с представители на туристическия отрасъл във Варна.

„ Последните 1-2 години демонстрираха, че туризмът е най-засегнат от коронавирус пандемията и трябваше да има мощна поддръжка от страна на страната. В бюджет 2022 бяха увеличени едвам с 10 % средствата за отрасловото министерство, до момента в който парите за други министерства имаха растеж от 30-40 %. В програмата на ГЕРБ/СДС сме заложили трикратно нарастване на парите за реклама за първите 2 години. 34 млн.лева годишно би трябвало да отиват за мощен маркетинг и реклама на бранша “, уточни претендентът за депутат Красен Кралев, член на Комисията по туризъм в 47-то Народно събрание. Важен съгласно него е и другият акцент, а точно културно –историческият туризъм и даде образец с археологическите разкопки, консервацията и социализацията на най-стария град и първи монетен двор на Европа – „ Провадия Солницата ”.

„ Важно е опазване на 9% Данък добавена стойност за бранша, минимална дотация от 25 евро на седалка за чартър, а според от поръчките може да стигне и до 40 евро. Всички планове са минали през „ рендето ” на някогашните финансови министри Кирил Ананиев и Владислав Горанов и са действително съгласувани с бюджетните благоприятни условия “, уточни на срещата Любен Дилов от „ Гергьовден ”. Той прикани обединяване на туристическия бранш в една браншова организация, а не като в този момент са „ седем кралства като в „ Игра на тронове ”. Според него би трябвало да се постави завършек на зеления рекет и всички проблеми да се вземат решение сред Министерство на околната среда и водите и МТ. „ България ще стане едно от най-примамливите места в климатичната миграция и дестинация за 4 сезона “.

Кметът на Варна Иван Портних взе присъединяване в срещата и уточни, че към този момент е преполовен новият програмен интервал, а нито една европейска стратегия не е отворена. „ България внася своята вноска за участие в Европейски Съюз, само че нито едно евро не е влезнало в помощ на общините, бизнеса и Неправителствени организации “, сподели Портних.

Той уточни значимите планове за Варна, замразени от държавното управление на Кирил Петков: Автомагистрала „ Хемус “, пускане на плана за Автомагистрала „ Черно море ”, Индустриалната зона Аксаково – Варна, леката железница, разширение на бул. „ Цар Освободител ” и други „ И най-прекрасните хрумвания не могат да се осъществят без устойчиво централно ръководство в партньорство с локалната власт “, сподели Иван Портних.

Представители на туристическия бизнес показаха усещания на свои клиенти от положителната визия на морската столица, от пешеходния кръг и разтоварения трафик посредством бул. „ Левски ”. Бяха сложени въпроси за визите за сезонни непознати служащи, за създаване на трудови привички на 15-18-годишните и измененията в трудовото законодателство за тях, които към този момент са планувани в програмата на ГЕРБ/СДС, за обезщетенията за ел.енергия за бизнеса, които са до края на септември и по-късно сметките би трябвало да се заплащат тройно.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР