Заради много кратките срокове за строеж на липсващи участъци от

...
Заради много кратките срокове за строеж на липсващи участъци от
Коментари Харесай

АПИ с историческо действие заради АМ Хемус

Заради доста късите периоди за градеж на изчезнали сектори от Автомагистрала " Хемус ", АПИ ще търси за пръв път външна компания, която да отчужди парцелите върху идните три сектора от аутобана в Ловешко, Плевенско и Великотърновско. Това проличава от обявата за социална поръчка, пусната преди ден от организацията, написа в. " 24 часа ".
Магистралата би трябвало да бъде построена изцяло до 2024 година. Подготвят три сектора в Ловешка, Плевенска и Великотърновска област и за отчуждаването на терените за тях се търси компания, която да е в положение за 240 дни да приготви цялата документи.
Избраната компания, която би трябвало да предложи оферта най-много до 79 200 лева, би трябвало да посочи парцелите, които следва да бъдат отчуждени, да приготви документите, да съгласува отчуждителните актове с локалните аграрни комисии, кадастралните служби и експлоатационните сдружения и да намери притежателите, като ги уведоми посредством " Държавен вестник ", в случай че не ги открие на адрес. После би трябвало и да приготви актовете на Министерския съвет за отчуждаването и да съобщи цялата документи на АПИ.
Срокът за осъществяване на първия стадий от поръчката е 120 календарни дни и стартира да тече от момента, в който АПИ съобщи на определената компания техническите планове за секторите. Вторият стадий също е 120 дни и тече, когато Министерство на регионалното развитие утвърди парцеларните проекти за тези прави от автомагистралата.
Досега цялата подготвителна работа по отчуждителните процедури се извършваше от АПИ, като тази активност предшества публичната поръчка за избора на компания за създаване на пътя. С избора на външна компания организацията икономисва към 240 дни от целия развой. Кандидатите за тази поръчка могат да подават предложения до края на работния ден на 16 март тази година.
Как ще се финансира Автомагистрала " Хемус " в следващата права, припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР