Заради мистериозното пристигане и смърт у нас на Ангел Христов-Геле,

...
Заради мистериозното пристигане и смърт у нас на Ангел Христов-Геле,
Коментари Харесай

Заради „Брат Галев“ МВР проверява всички мъртъвци, докарани през граница в последните месеци

Заради мистериозното идване и гибел у нас на Ангел Христов-Геле, единият от „ Братя Галеви “, Министерство на вътрешните работи ревизира всички мъртъвци, докарани през граница в България през последните месеци, научи Breaking.bg.

Вчера вътрешният министър Демерджиев разгласи пред медиите, че се проверява дали Геле не е вкаран мъртъв у нас, а не е умрял от инфаркт в къщата си в Ресилово.

Мистерията с Христов продължава. Министерство на вътрешните работи проверило, че не е влезнал през границите с постоянен документ за идентичност и с тези имена.

Според кметицата на Ресилово смъртен акт е публикуван въз основа на персонална карта на Ангел Христов от чиновник в община Дупница.

Кметът на Дупница Методи Чимев удостовери същото, без да каже за какво той е публикуван от общината, а не от прилежащата Сепарева баня, към която е и село Ресилово.

Според формалната версия след бягството им от България през 2012 година Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са се укривали в чужбина и бяха търсени с алена бюлетина на Интерпол.

Ако тази информация е вярна, това значи, че документите им за идентичност са изтекли. И персонални карти и интернационалните паспорти. Картите са за период от 10 години, а паспортите за 5 години.

Въз основа на какъв документ тогава община Дупница е издала смъртен акт на Христов, в случай че той е изминал, т.е. недействителен?

При състояние, че Демерджиев твърди, че той не е регистриран на влизане в България с постоянен документ за идентичност? Дали пък в действителност „ Братя Галеви “ от самото начало не са били в чужбина, а са се укривали в България и даже са си извадили персонални документи? Ако се бяха пробвали от е трябвало да стане през посолство. Такъв бе казусът с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, за който Breaking.bg първи писа. Рашков се опита, посредством напън над чиновници на Министерство на вътрешните работи, да извади „ по втория метод “ персонални документи-паспорт и персонална карта на беглеца от правораздаването Цветан Василев, който се крие в Белград.

В цялата история прави усещане още един подробност. Почти мигновената ДНК-експертиза, която удостоверила, че починалият е търсеният по целия свят Ангел Христов-Геле. За такива експертизи се чака с месеци, тъй като лабораториите на НИКК-МВР са претрупани.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР