Заради лошото време и бурно море пресният улов секна и

...
Заради лошото време и бурно море пресният улов секна и
Коментари Харесай

Вадят чернокоп от фризера вместо от морето

Заради неприятното време и бурно море пресният улов секна и търговците заляха огромната Рибна борса във Варна със замразен чернокоп. Цената е 8 лв. за кг. По сергиите се намира и свеж, само че е малък като цаца и граца и върви по 4-5 лева

Не би трябвало да се ловят толкоз дребни бебетата на лефера – по 100-150 г, тъй като няма да дочакаме да порасне хищникът и да го има в морето тази есен, предизвестяват риболовците от шабленската кооперация „Кария“.

В момента на борсата може да се откри единствено замразена родна цаца по 3 лева, а прясната идва от Турция по 4 лева Намира се и малък черноморски сафрид по 6 лева, а едрият е импорт от Гърция на същата цена.

Търговците оферират и прясна илария по 3.50-4 лева за кг, прясна сулка по 5 лева и кая на същата цена. Сега прясно охладен кефал има в обилие от последния улов и се предлага на цени сред 5 и 6 лева за кг.

Намира се гюмюш по 3 лв.. Царицата на рибите – калканът, също е от свеж улов от последните топли дни.

Цената на най-деликатесната риба e твърда – 25 лева за кг. Жив шаран от язовирите върви сред 6 и 8 лева./кг, живи раци по 12 лева./кг, а скаридите-по 7 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР