Заради липсата на кмет е блокирана работата на общинската администрацията

...
Заради липсата на кмет е блокирана работата на общинската администрацията
Коментари Харесай

Липсата на кмет блокирала общината в Чупрене

Заради неналичието на кмет е блокирана работата на общинската администрацията във видинската община Чупрене. Ваньо Костин беше арестуван преди 2 седмици по обвинявания за длъжностни закононарушения, оповестява БНР.

Странно, само че националното радио точно преди пет дни още веднъж заяви същата вест, единствено че този път с изказване от секретаря на общината.

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин е притеглен като обвинен от Специализираната прокуратура за общо 10 продажби на общинска земя с фиктивни търгове на свои близки. Костин е притеглен като обвинен за закононарушение по работа по член на 282 от Наказателния кодекс.  В хода на следствието за интервала 2014-2018 година кметът е провел няколко обществени търга, в които е направил няколко нарушавания. Обвиненията касаят 10 търга за общо 236 декара земя. Купувачи постоянно са били 4 сдружения, представлявани от бащата, някогашната брачна половинка, актуалната брачна половинка на Костин, брат и роднини.

В общината няма назначен заместник-кмет, по тази причина документи остават без автограф, спрени са всички разплащания. Всеки разход в общината е с автограф на кмета по тази причина са спрени заплащанията към снабдители, сподели ръководителят на общинския съвет Богомил Станков. “Всички неща, свързани с разплащане на суми, сключване на контракти – имаме застраховки към фонд Земеделие, където държим неустойки, учебните рейсове не могат да пътуват, тъй като нямат винетки “, сподели Станков.

Според него няма по какъв начин да бъде избран краткотрайно изпълняващ кмет, защото актуалният не е отхвърлен от служба. “Подадохме писмо, аз като ръководител на Общинския съвет до наблюдаващия прокурор да позволи кметът да подпише заповед, с която да назначи човек, който да го замества “, сподели Станков.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР