Заради липса на финансиранеКомпанията за космически полети Върджин орбит“ на

...
Заради липса на финансиранеКомпанията за космически полети Върджин орбит“ на
Коментари Харесай

„Върджин орбит на милиардера Брансън фалира

Заради липса на финансиране
Компанията за галактически полети „ Върджин орбит “ на английския милиардер Ричард Брансън разгласи банкрут в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Фирмата е подала заявление за отбрана от кредитори по член 11, откакто не съумя да набере дълготрайно финансиране, належащо й да се възвърне след несполучливото изстрелване на ракета през януари. Този член й разрешава да продължи да действа, като в същото време е предпазена от кредиторите, на които дължи пари. 

Базираната в Лонг Бийч, Калифорния, компания е внесла желае си в районния съд в щата Делауеър и е поискала ликвидация на активите си. Миналата седмица компанията разгласи, че ще редуцира 85 на 100 от 750-те си чиновници. 

В желае до съда „ Върджин орбит “ показва, че разполага с активи и пасиви, възлизащи на сред 100 и 500 милиона $. Към септември предходната година тя бе натрупала задължения в размер на 153,5 милиона $. 

В началото на годината ракета на „ Върджин орбит “ не съумя да извърши първото си изстрелавне на спътник от територията на Англия. 

„ Върджин орбит “ бе учредена през 2017 година и е част от „ Върджин галактик “ - компанията на Брансън за галактически туризъм. Сред сполучливите й опити бе изстрелването на ракети от модифицирани самолети „ Боинг 747 “, предопределени да транспортират спътници в космоса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР