Заради кризата в Украйна НАТО обяви, че изпраща подкрепления за

...
Заради кризата в Украйна НАТО обяви, че изпраща подкрепления за
Коментари Харесай

НАТО потвърди: В България ще бъдат разположени военни кораби и изтребители

Заради рецесията в Украйна НАТО разгласи, че изпраща подкрепления за защитата в Източна Европа. От щаб-квартирата в Брюксел потвърдиха, че в България ще бъдат ситуирани военни кораби и изтребители от Испания и Нидерландия.

Испанският контингент ще е с изтребители " Юрофайтър Тайфун ", а Нидерландия ще изпрати два изтребителя F-35, които се чакат през април.

Испания към този момент изпрати фрегата, която напусна военноморската база във Ферол в събота. Очаква се да бъде ситуирана във водите на Черно море.

Кремъл упрекна Вашингтон и съдружниците за подклаждане на напрежението поради разполагането на спомагателни НАТО-вски сили на изток.

В същото време, Съединените щати подредиха на роднините на дипломатите си в Украйна да изоставен страната поради опасенията от допустима съветска военна инвазия.

Премиерът Кирил Петков привиква Съвета по сигурността. Заседанието е планувано за на следващия ден от 16:30 ч., оповестяват от държавната пресслужба. Участниците ще обсъдят напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР