Заради коронавируса, най-крутите мерки може да са тотално карантиниране на

...
Заради коронавируса, най-крутите мерки може да са тотално карантиниране на
Коментари Харесай

Най-крутите мерки за коронавируса - пълна карантина на най-възрастни и излизане само след разрешение за другите

Заради ковид, най-крутите ограничения може да са тотално карантиниране на рисковите групи (възрастни плюс хроничноболни) и стягане на излизането на открито – единствено с заявления. SMS е допълващ вид към излизането единствено с заявления. Това са по-строгите ограничения, които се обмислят от страната, по думите на вицепремиера Томислав Дончев. " Надявам се да не се стига до по-тежки ограничения, само че в случай че се наложи, няма да се поколебаем да ги наложим ", разясни вицепремиерът.
Може въобще да не е със SMS – от десетина дни създаваме електронна система, която автоматизира процесите по търсене и локализиране на карантинирани. Ще бъде показано и електронна система за жители (мобилно приложение), посредством което ще може да става това (изтегляне на електронно устройство на приложението) – " мисля, че в четвъртък най-късно (2 април) ще бъде показана ".
Дончев добави пред Нова телевизия, че може да има времево ограничаване т.е. какъв брой дълго сме на открито, както и периметърът – до каква степен ще можем да вървим.
Вицепремиерът съобщи, че в случай че се гледа азиатския опит, ще трябват 3 месеца преди някаква нормализация. " Надяваме се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни ", съобщи Дончев. Но е значимо карантинните ограничения да се съблюдават освен на книга. " Надяваме се да удряме от горната страна пика, надяваме се да дадем късмет и повече време на учените, които търсят ваксина ", добави той.
Ако е належащо, може да разпростирам още десетки лечебни заведения (де факто полеви) – това е класифицирана информация. Това, което би било проблем, е броят на лекарите. " Мисля, че ще се оправим от позиция на кревати и съоръжение ", заключи Дончев.
Не желаеме всеобщи банкрути – работим и мислим за самонаетите лица, те са към 100 000, сподели още Дончев, само че загатна като вид единствено безлихвени заеми. " Държавата ще се опита да нападна оптимално, с цел да смекчи удара ", увери вицепремиерът.
Според Дончев, чак след " убиването на пика " на епидемията е редно да се приказва за всеобщо тестване, с цел да се види какъв брой хора в действителност са изкарали заболяването.
По тематиката " Великден " вицепремиерът беше безапелационен - в случай че не си отговорим какво ни е отношението към най-близките и приятелите, няма да се получи.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР