Заради коронавируса, Националният оперативен щаб препоръчва да бъдат отменени всички

...
Заради коронавируса, Националният оперативен щаб препоръчва да бъдат отменени всички
Коментари Харесай

Препоръчват отмяна на тържествата на Шипка заради коронавируса и грипа

Заради ковид, Националният действен щаб предлага да бъдат анулирани всички тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България - 3 март. 
" Решението на щаба е съобразено със мненията на привлечени към него специалисти от региона на епидемиологията, инфекциозните заболявания, вирусологията и превантивната медицина. Причина за рекомендацията, адресирана с публично писмо на ръководителя на оперативния щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски до президента на България, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, регионалния шеф на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че скупчването на огромни групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични опасности ", декларират от щаба.
Въпреки че в страната ни няма регистриран случай на новия ковид, в последните дни се следи грипна вълна от вирус вид „ Б ” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и други
Общопрактикуващите лекари и учебните управления оповестяват за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, по отношение на което тук-там следва оповестяване на грипна зараза, а за учениците – и на грипна почивка. Справката на епидемиологичната обстановка демонстрира, че ситуацията в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни болести.
Всичко за ковид четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР